Välkommen till

VÄGUS!


Grattis till en lyckad provspelning!


Västra Götalands Ungdomssymfoniker är inte bara mycket imponerande musiker utan behärskar också konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Välkommen!


Berömda stycken och storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Och symfoniorkestern förnyas ständigt, bara dirigenten Simon Kim Phipps har varit med sedan starten 2000. Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 13-20 år, och för många blir VÄGUS ett minne för livet.


Varje vår- och hösttermin samlas orkestern under ett par helger för intensiva repetitioner. Dagarna fylls av spelglädje, gemenskap och repetitioner tillsammans med musiker ur Göteborg Symfoniker. När helgen är slut, längtar du garanterat till nästa gång! Varje termin åker VÄGUS på turné i Västra Götaland och ger konserter för både vuxna och barn.


Det krävs ett stort engagemang, eget ansvar och intresse från dig som är med i VÄGUS och det krävs att du övar en hel del på egen hand. Du ska vara i åldern 13-20 år och ha kommit en bra bit i din musikaliska utveckling.

Deltagarlista

Klicka på knappen för skriva upp dig på deltagarlistan!


Mer information


FLÖJT

Vägus har en egen piccolaflöjt som du kan få låna.


OBOE

infotext


KLARINETT

Du ska ha tillgång till en egen Bb-klarinett och A-klarinett. Det är bra om du vet var du kan låna en basklarinett och Eb-klarinett, men det är inget måste.


Du ska kunna transponera kortare passager från c-stämma.


Ta med eget klarinettställ.


FAGOTT

Vägus har en egen kontrafagott som du kan få låna. Det är inget krav att du ska kunna spela kontrafagott.


Ta med eget fagottställ.


SLAGVERK

infotext


HARPA

infotext


HORN

infotext


TRUMPET

Du ska kunna spela stämmor skrivna för...


TROMBON

infotext


TUBA

infotext


VIOLIN 1 och 2

infotext


VIOLA

infotext


CELLO

infotext


KONTRABAS

infotext